joi, 7 februarie 2013

TZATZIKI

  Iaurt , castravete,usturoi . Ușor de făcut ,gustos specific bucătarii  grecești.
0,500 gr iaurt gros
un castravete mare sau doi mici
un morcov potrivit
5-6 catei usturoi
2 linguri ulei de masline
sare mare(grunzoasa)
piper alb


Curățam castravetele și morcovul ii dam pe răzătoarea mare și respectiv mica  . Castraveții conțin multa apa ,
.asa ca adaugăm sare și frecam în mana amestecul. Într un tifon sau șervet de bucătărie punem compoziția și scurgem bine de tot toată apa .
Într-un bol punem iaurtul, compoziția de castraveți-morcov,usturoiul pisat,sare piper,uleiul  de măsline și amestecam bine .Gustam și mai adaugăm putina sare fina dacă e nevoie.
  In multe rețete veți găsi și oțetul ca ingredient.Eu am încercat cu oțet și personal nu-mi place dar dacă vreți sa încercați o lingura de oțet e suficient.

..
secret    dacă folosim mult usturoi ,ca sa nu ne  cada greu la stomac, 
             scoatem din fiecare cățel de usturoi mijlocul(firul subtire
               din mijloc)
              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu