marți, 31 mai 2016

Ulei de măsline la prima presare ?

Astăzi am să vă arăt ceva nou.
Călătorind spre București, am văzut că multă lume trimite ulei...
Despre asta am să vă povestesc.Am văzut un ulei nou, necunoscut, așa cum nu am mai văzusem  până atunci .

Nu știam despre ce este vorba, și am început să pun întrebări.





Personal, nu mai văzusem așa ceva în 12 ani .Și  mă tot întrebam,cum se poate un ulei să aibă două culori?

 Se vede că este proaspăt după culoarea verde dens de pe fundul recipientului. Dar negru? Un ulei de măsline de  culoare  neagră ....

Am făcut fotografii, și am vorbit singură câteva zile, până când am aflat.(cei care au fost la întâlnirea de la București știu...le-am povestit, și tot așa, vorbeam singură..).

Uleiul produs din măsline înghețate, arată așa. Uleiul se ridică deasupra, și la fund vedeți decantările.

Deci putem vedea un ulei la prima presare. Este extra virgin????  Eu zic că nu este.

Un ulei de măsline cu aciditate mică și gust perfect, rămâne extra virgin chiar dacă se decantează.

Uleiul din fotografie este extra virgin?
Aștept părerea voastră.




4 comentarii:

  1. Ai dreptate,după culoare,nu e de folosit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Liviu, din greșeală am șters comentariul tău....iartă-mă dar încă învăț minunea asta :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună dimineața Rodica,
    Puteți vedea prețurile aici http://uleibiomasline.eu/ .

    RăspundețiȘtergere