Uleiul de măsline extra virgin are o aciditate de până la 0,8 .
Uleiul îmbuteliat și etichetat ca ”ULEI DE MĂSLINE EXTRA VIRGIN ”trebuie să aibă o aciditate de până la 0,8 .
Asta nu înseamnă că este nefiltrat (filtru vs rafinare ).
Uleiul de măsline se îmbuteliază fără a fi filtrat doar de micii producători .Uleiul se decantează în timp ,iar dacă stă prea mult în sticle (aici vorbim de 1 an sau 2 ) împreună cu sedimentele se râncezește .
Uleiul de măsline are o valabilitate de 18 luni de la data îmbutelierii .Din păcate rar se îmbuteliază imediat de la presare .
Ulei de măsline extra virgin nefiltrat puteți găsi la micii producători ,la făbricile de presare a uleiului, la micile magazine din piețe vărsat .
Te duci ,ceri să-l guști ,miroși ,în eventualitate cere să vezi certificatul de analiză chimică .Acolo e trecut și numele producătorului .
Un certificat de analiză chimică arată cam așa .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu