duminică, 6 ianuarie 2013

ULEI DE MASLINE 3



PENTRU CA AM CITIT FOARTE MULT ZILELE ACESTEA PE BLOGURI SI FORUM FOARTE MULTE PARERI (SI APROAPE TOATA LUMEA STIA DESPRE CE VORBESTE DUPA PAREREA LOR)M-AM GANDIT CA AR TREBUI SA SCRIU DESPRE CATEVA SECRETE DESPRE ULEIUL DE MASLINE PE CARE LE CUNOSC DOAR PRODUCATORII SAU CUNOSCATORII BUNI DE ULEI.DEGUSTATORII.
Dupa cum bine stim exista diterite sorturi de copaci.Ele sunt sute si sunt raspandite in multe tari cu temperatura mediteraneana.
Fiecare regiune,in functie de sort si clima dau o alta calitate de ulei.
Sunt uleiuri care >-in functie de regiune pot fi putin picante.Asta nu înseamna   ca nu e un ulei bun.
Când uleiul este proaspăt -vorbim de lunile Noiembrie si Decembrie este putin amarui.(daca are miros sau gust de rânced -greoi-este vechi.
Se păstrează în container de inox  la răcoare si se îmbuteliază în sticle închise la culoare.În casa pastrăm sticla la intuneric si la un loc racoros (nu in frigider)
Uleiul adevarat si nu contrafacut in frigider devine ca untura vegetala.
Puneți intr-un păhărel putin ulei la frigider și vedeți ce se întâmpla. La temperatura camerei devine iarăși lichid.
Spania si Italia au avut o reclama mult mai intensa in țara, Spania e cea mai mare producătoare de ulei de măsline dar  asta nu înseamna ca e de mai buna calitate decât Grecia.Fiecare tara are regiuni unde uleiul e foarte bun si regiuni sau sorturi rele.Producatori buni-care nu innebunesc copacii cu pesticide numai si numai sa aiba o recolta mai mare-bineînțeles nu mai  e aceeași calitate,nu lasă măslinele in saci trei zile sau o săptămâna pana sa scoată uleiul.Toate astea reflecta calitatea.Fabrica aduna uleiul si il amestecă .Nu poţi ştii fiecare ce a facut.

Când am citit cu cat scade in fiecare an cererea de ulei de măsline nu m-a mirat.Am cumparat acasa o sticla de la un magazin cu specialități si nu cred ca avea o singura măslina înăuntru. Lumea e dezamăgita și a încetat sa cumpere prostii.

Cum rămâne însa cu toți acei care au nevoie de acest ulei pentru tratament?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu