luni, 20 ianuarie 2014

ALOE VERA

                  Beneficiile Aloe Vera sunt cunoscute de 5000 de ani. În antichitate , a fost numita " iarba  pentru nemurire . " Ce mai cunoscută referinţă a fost a lui  Christofor  Columb , care a scris : " Patru plante sunt esenţiale pentru sănătatea umană : grîul , vița de vie , măslinul  și aloe . Primul îl hrăneşte , al doilea îi înviorează spiritul , al treilea îi dă armonie , al patrulea îl vindecă . " În 1959 , FOOD and Drug Administration SUA ( FDA ) a confirmat oficial proprietăţile remarcabile a acestei plante  , deschizând astfel calea pentru utilizarea mai largă și răspăndirea  acestei plante .


Cercetările au arătat ca planta Aloe Vera are următoarele beneficii:

Vindecarea plăgilor 
Frunza de Aloe gel conține 96% apă și 4% din 75 de substanţe cunoscute. 
Referindu-se la răni, gelul de aloe este de anestezic, amelioreaza mîncărimea, umflarea și durerea. De asemenea, este antiseptic, creşte difuzarea de sînge la zona afectata, stimuleaza ţesuturile  si celulele pielii , este  responsabil pentru vindecarea rănilor.


Sprijin în intervenţiile chirurgicale 
calmant pentru arsuri 
reducerea  daunelor  de la degerături 
protectia împotriva radiatiilor solare
tratează psoriazis 
tratează tulburarile intestinale
reduce glicemia în sînge la diabetici (la cei care NU sunt  încă dependenţi de insulina )
Tratament pentru artrita 
limitarea de acţiune a virusului HIV
Suport nutritional pentru pacienţii cu SIDA
sprijină sistemul imunitar împotriva cancerului 






      Aloe a fost singurul dintre produsele pe bază de plante care protejeaza organismul împotriva cancerului. Rezultatele anchetei a epidemiologiei și produsele pe bază de plante indică faptul că aloe previne carcinogeneza în plămânul uman .

      În prezent, acesta poate fi considerat un indiciu al gravității unui astfel de studiu,unde  care FDA (Food and Drug Administration) a aprobat dezvoltarea în  US ,pentru  eventuala utilizare a aloe în tratamentul cancerului și SIDA! Din ce în ce, se acordă atenţie la potenţial ca un agent terapeutic puternic .




În prezent, aloe are un statut în domeniul medical. În ciuda lipsei de promovare oficială, este  printre substanțele cele mai utilizate pe scară largă în SUA pentru tratamentul de arsuri și vânătăi. În plus, acesta este utilizat într-un număr mare de produse cosmetice și consumat ca o băutură de sănătate cu mai multe  proprietăţi  terapeutice.

      Ca un supliment alimentar Aloe facilitează digestia, ajută la sînge și limfatice , circulația, precum și funcţiile rinichilor și a  ficatului. Conține cel puțin trei acizi grași anti-inflamatorii, care ajuta stomacului , intestinului   subtire  și   gros .

     

 S-ar putea spune că acesta funcționează, deoarece plantele Aloe produc cel puțin 6 agenți antiseptici: acid Lupeol salicilic, azoturie, acid cinnamonic, fenoli și sulf. Toate aceste substanțe sunt recunoscute ca antiseptice, deoarece acestea ucid sau  controleaza  bacteriile , ciupercile  si virusii, explicând astfel capacitatea plantei de aloe de  a preveni multe infectii interne și externe.


           Acest lucru explică de ce oamenii de rând și medicii de mii de ani, au proclamat că Aloe are capacitatea de a atenua, a preveni sau chiar vindeca un catalog larg de boli umane si tulburari.
    

.




Un comentariu: