Avem nevoie de:
hamsii
sare mare(grunjoasa)
usturoi
ardei capia roșii
1 ardei iute verde sau rosu
pătrunjel
lămâii -zeama de lămâie
ulei de măsline
Filetam pestele, și îl așezăm într-o strecurătoare cu pielita în jos în rânduri.
(pentru ca lasă apa, așezam strecurătoarea pe o farfurie) Așezam primul nard și apoi adaugăm sare mare (destulă cât sa acopere bine pestele).Continuam pana terminam .Acoperim cu o farfurie și dam la frigider pentru 2-3 ore.
Intre timp spălam zarzavatul, curățam usturoiul ai tăiem totul ni cubulețe mici..
Dupa 2-3 ore spălam pestele foarte bine -sa nu rămână sare sau solzi pe el și într un taper il așezam în straturi: un strat de peste, deasupra adaugăm câte putin din pătrunjel usturoi,ardei .Repetam pana terminam pestele. Adaugăm lămâie sau zeama de lămâie atât cât sa-l acopeream. Adaugăm ulei de maline ,acoperim si-l păstram .la frigider.
Se poate manca după 2 ore.Rezista la frigider in jur de 10 zile.
Se poate servi ca aperitiv sau gustărica pentru palinca,rachiu,uzo etc in general băuturi tari.Nu merge cu bere sau vin.
Daca vreți puteți arunca zeama de lămâie după 2 zile, însa trebuie sa adaugați ulei de măsline cât sa acopere pestele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu