marți, 1 februarie 2011

ULEI DE MASLINE


ULEIUL  ZEILOR!
Toți cunoaștem cât de bun pentru sănătate este acest ulei.
Nu știm însă ce sa alegem din sutele de sticle care exista în comerț.
 Prima regula și cea mai importantă!
    -nu cumpăram ulei îmbuteliat în sticle albe de plastic!
  -nu cumpărăm un ulei ieftin .
       -Îmbutelierea uleiului se face în sticle de culoare închisa verde sau maro,și se păstrează  mai bine și pentru mai mult timp în locuri întunecoase și răcoroase .
 Cel mai bun ulei este uleiu EXTRA VIRGIN.
Acest ulei este presat  o singura data și este realizat prin presarea la" rece" adică temperatura de presare nu depășește 27 grade C.Cu cât temperatura de presare e mai mică ,cu atât uleiul e de mai bună calitate . Aciditatea nu trebuie să depășească 0,8 .
 
Virgin olive oil
Este un ulei bun ,realizat prin presarea normala .
Are o aciditate de peste 1% .

Pirineleo  sau Pomace este uleiul de cea mai proasta calitate,este făcut din sâmburi - din "plăcinta" care a rămas din prima presare.
Are un gust rău  și e bun numai pentru fabricarea săpunului.




Posted by Picasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu