vineri, 1 martie 2013

DILEIKA




Numele satului vine de la numele familiei DILES  care a locuit aici din 1821 și pana în 1966 când a plecat si ultimul Panagiotis Diles(socrul meu ) împreuna cu mama sa.
Acum puteți vedea doar ruinele.
Se afla la 4 km distanta de Methoni ,drumul e îngust ca mai toate drumurile în Grecia- și nu prea prezintă interes turistic pentru ca e departe de mare.Pentru noi însa reprezinta istoria familiei.Este locul în care ne relaxam după o zi grea de munca și cel mai important ,e locul care visele noastre pot deveni ușor realitate.



Sătucul nostru,livezile  noastre,locul în care civilizația nu a ajuns!
De multe ori ma gândesc ca ceva în viata noastră e greșit.
Adică muncim ca prostii din greu și ce rămâne la urma? Facturi și iarăși facturi ,taxe și iarăși taxe.Cu cât muncești mai mult ,cu atât plătești mai mult .Copii cresc cu bunicii și i vedem doar o ora pe zi,suntem tot timpul obosiți și nervoși ne certam ca chiorii toată ziua -cu familia, șefii,vecinii-trăim suparăți în fiecare zi .Merita sa treacă viata pe lângă noi?
Adică e asa de rău sa trăiești mai modest, în singurătate  dar sa fii fericit ?E atât de rău sa vrei sa trăiești la capătul lumii?
Teoretic toți știm cum ar trebui sa fie viata noastră în practica însa e o alta poveste.....

3 comentarii:

  1. Dragă Irina, iti multumesc pentru profesionalism, delicatete si căldura umană.
    Am primit ieri uleiul, este pur si simplu grozav! Si,alaturi de el, am descoperit cadoul tau minunat, crema "Dileika", pentru care iti multumesc si pe care o recomand tuturor doamnelor, miroase divin!
    Va doresc multa sanatate si succes,
    Eugenia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eugenia, și eu îți mulțumesc mult pentru că ne-ai acordat încrederea ta!Să ne auzim sănătoase la o nouă recoltă!

      Ștergere
  2. Astazi am primit coletul cu ulei, super bun, asa cum ne-ai obisnuit! Iti multumesc ca ai ramas aceesi si nu ai uitat sa adaugi cateva cuvinte calde si nici obisnuitul cadou, masline cu oregano,de acesta data. Abia astept recolta noua!
    Va doresc sanatate, spor in tot ceea cefaceti, si multe satisfactii!
    Eugenia

    RăspundețiȘtergere