duminică, 14 februarie 2016

Ambalajul Bag in Box


                                   Câteva cuvinte despre ambalajul Bag in Box  


Pentru că multă lume a cerut mai multe amănunte în legătură cu ambalajul, m-am gândit că ar fi bine să vin cu câteva amănunte în legătură cu acest ambalaj.
Ambalajul nostru este de tip Bag in Box –sunt sigură că ați văzut  în magazine aceste cutii. Sunt folosite pentru ambalarea lichidelor –sucuri de mere, de pere, vinuri etc.

Pungile utilizate in sistemul bag-in-box sunt confecționate dintr-un material special pentru produsele alimentare, foarte rezistente si flexibile. Pentru extragerea uleiului, punga este prevăzută cu un robinet special, ușor de folosit. Uleiul fiind introdus sub vid, pe măsura consumului, punga se restrânge treptat. Uleiul își păstrează astfel toate calitățile sale până la golirea totală a pungii. Inamicul uleiului de măsline este aerul, lumina și căldura. În acest ambalaj uleiul este protejat foarte bine.  

Punga
  • Este aseptica
  • Este de unică folosință
  • Este ușor de transportat
  • Are o greutate și un volum redus
  • Este reciclabilă
  • Nu este toxică
  • Uleiul are o viață mai lungă și rămâne neschimbat până la capăt.
  • Este ușor de manevrat
  • Nu sunt pierderi  când vrem să scoatem puțin ulei.

Cu ajutorul acestui ambalaj, aveți posibilitatea de a avea un ulei de calitate Premium la un preț accesibil pentru toată lumea.


  Aduce o serie de avantaje pentru micii producători ca noi- în special când distanța este așa de mare. (anul trecut am îmbuteliat la sticle de 0,500 l. Prețul la vânzare –cu tot cu transport era mai mare decât 1 lt  în cutie ). Ne-a fost recomandat de o firmă de certificare a calității  


Este cel mai bun ambalaj pentru cantități  mari (5lt) și în special pentru uleiul nefiltrat. Uleiul se păstrează la fel ca în prima zi.


Aici fac o mică paranteză –uleiul proaspăt nefiltrat este vânat de cunoscători pentru că  conține bucăți mici din pulpa de măsline. Iubitorii ulei de măsline susțin că acest lucru dă o aromă adăugată. Din păcate, cu toate acestea, provoacă generarea de sedimente la baza recipientului . Drojdia poate schimba gustul uleiului dacă nu este păstrat cum trebuie. 
 La uleiul nefiltrat, pot apărea sedimente de culoare brună la sfârșitul  cutiei .Acestea apar indiferent de ambalaj .Pentru cei ce nu consumă mult, indicat ar fi să facă comanda când uleiul s-a decantat.

Acum puteți zice că toată cioara își laudă puiul....eu chiar cred că nu se compară cu ambalajul de tablă (acum vorbim de cantități mari -5lt).Îl folosim de aproape 6 -7 ani și nu am avut probleme .
Ca să păstrăm bine cantitățile mari, trebuie să le vidăm cumva altfel își pierde aroma, gustul și calitățile. 


Având în vedere că nu toată lumea are un beci pentru păstrare, este cel mai comod ambalaj pentru cei care stau la apartament. Cutia se poate depozita în debara, la răcoare și atât .
Pentru cei reticenți –puteți pune uleiul în sticle închise la culoare și depozitați-le în beci, sau într-un loc răcoros ferit de lumină. 
Ambalez numai la comandă, deci timpul de ambalare până la livrare e de maxim 6 zile. La cerere putem ambala și în cutii de tablă (când am fost nevoită să trimit în cutii de tablă, mulți din cei care știau cutiile cu canulă au rămas dezamăgiți- din acestă cauză nici nu am mai adus vorba de ele).
Dacă ați cumpărat de la noi, spuneți-mi părerea voastră. Cum s-a comportat  uleiul în ambalajul nostru ?

Am făcut un mic chestionar, dar din păcate nu pot răspunde pentru că nu-mi arată cine a răspuns...Dacă aveți întrebări, răspund cu plăcere.


Am înțeles că o cutie a ajuns deteriorată. Vă rog mult să-mi scrieți pe mail să știu și eu unde și cum putem  repara situația.



3 comentarii:

  1. Cel mai important aspect este ca pe masura ce se goleste nu intra aer ca sa stea in contact cu uleiul, ca urmare unul din factorii care determina rancezirea (deci practic alterarea) este eliminat. Rancezirea reprezinta o degradare hidrolitica sau oxidativa ce apare in prezenta aerului si luminii - conform manualului. In final avem ambii factori eliminati la acest tip de ambalaj

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar, lipsa aerului din interiorul ambalajului face ca uleiul sa isi pastreze proprietatile mult timp. Si lumina (probabil ultravioletele) afecteaza uleiul dar si in directia asta e protejat uleiul datorita ambalajului bag-in-box. DAR nu subestimati efectul caldurii! Eu am avut mai multe ambalaje tinute in conditii diferite. Unul era la temperatura camerei (20-21 C) si altele la vreo 5 grade mai putin. Deja dupa 2 luni am simtit diferenta mare intre cele doua uleiuri. Simti doar ca se estompeaza aroma, dar probabil cu aroma impreuna mai avem si alte pierderi. Deci recomand sa va umpleti sticla de 0.5 litri din bucatarie undeva la racoare, unde va depozitati restul uleiului. Sau poate chiar in frigider.
    Multa sanatate si numai bine!
    Si multumiri Irinei, care face multi oameni fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  3. In cazul in care nu reiese din comentariul anterior, precizez ca in ambalajul bag-in-box uleiul se pastreaza mult mai bine decat in ambalajul de tabla deoarece nu intra aer cand scoti ulei. Asa cum spui si tu Irina, pentru cei certati cu plasticul exista varianta mutarii uleiului (la destinatie) in sticle pe care le umpleti DE TOT cu ulei si le depozitati la racoare si intuneric sau, pentru cei plini de bani, varianta comenzii direct in sticle de 0.5 litri.
    NU SUNT ROBOT !

    RăspundețiȘtergere